Siirry sisältöön

Venekuomun pesu

Venekuomun pesu ja kyllästys

Venekuomun pesu on kuulunut pesupalveluihimme jo vuodesta 1993 lähtien, jolloin aloitimme kehittämään erikoispesuohjelmia veneilijöiden tarpeisiin.

Kuomujen ulkopinnalle kertyvän lian lisäksi syntyy niiden sisäpinnalle kosteissa olosuhteissa helposti homepilkkuja. Niistä päästää hyvin eroon tehokkaassa homeenpoistokäsittelyssä. Pesumme sisältää homeenpoiston lisäksi kyllästyskäsittelyn, jolla kuomu saadaan uudelleen vesitiiviiksi. Jos kuomun ompeleet ovat haurastuneet, ne saattavat aueta pesussa. Siksi korjaustoimenpiteet onkin hyvä tehdä vasta pesun jälkeen.

Venekuomukangas ei ole täysin vedenpitävä ilman kyllästettä (lukuun ottamatta muovipintaisia kuomuja). Kyllästyskäsittelyllä muodostetaan kankaan pintaan kalvo, jota vesi ei läpäise. Jos kangas ei ole hyvin pingottettuna, vaan siihen muodostuu pussi johon vesi kerääntyy, niin kuomu alkaa yleensä vuotaa sellaisesta kohdasta. Huolellisesti tehdystä venekuomun kyllästyskäsittelystä huolimatta voi venekuomu joskus alkaa vuotamaan. Tämä ongelma ratkeaa useimmiten lisäämällä kyllästettä vuotokohtaan. Varsinkin kovien rankkasateiden jälkeen kannattaa aina käydä veneellä tarkastamassa, että kaikki on kunnossa.

Venekuomun-pesu-likainen Venekuomun-pesu-puhdas

venekuomun-pesu-likainen-1Venekuomun-pesu-puhdas-1

Parhaimmillaan saadaan pahoin homehtuneesta kuomusta lähes kaikki homepilkut poistettua. Lopputulokseen vaikuttaa mm. kuomussa käytetty kangasmateriaali. Kokemuksemme mukaan vanhanaikainen paksu markiisikangas on paras kuomukangas sekä pesu- että vedenpitävyysominaisuuksiltaan.

Onko venekuomu pakko kyllästää?

Muovipintaisia venekuomuja lukuun ottamatta kannattaa venekuomu aina kyllästää huolellisesti pesun jälkeen, siitä huolimatta, että jotkut kankaat saatavat pitää vettä ilman kyllästettäkin. Jos kuomua ei kyllästetä, niin kangas kastuu aina sateen jälkeen pinnalta märäksi ja pitkän sateisen jakson jälkeen kuomun ulkopuolellekin alkaa muodostua homeita sisäpuolen lisäksi.

Alla oleva kuvassa näkyy kyllästysaineen vaikutus kankaaseen. Vasemman puoleiselle tyynynpäälliselle on kaadettu vettä, joka imeytyy heti kankaaseen. Oikean puoleisessa tyynynpäällisessä venekuomun kyllästysaineella tehty käsittely muodostaa kankaan pinnalle kalvon, joka estää veden imeytymisen. Kyllästysaine suojaa kangasta, vähentää siten pesun tarvetta ja pidentää tuotteen käyttöikää. Kyllästysaine kuluu kankaasta vähitellen pois, joten pesu ja kyllästyskäsittely kannattaa tehdä tarpeen mukaan, yleensä muutaman vuoden välein riittää.

venekuomun-kyllästäminen

 

Veneen mattojen ja patjojen pesu

Pääsääntöisesti veneissä käytettävät verhoilumateriaalit ja matot ovat erittäin korkealuokkaisia ja useimmiten helppohoitoisia. Aika-ajoin ne on kuitenkin syytä puhdistaa perusteellisesti. Pesun lisäksi teemme myös haluttaessa lianhyljintäkäsittelyn, mikä vähentää lian kiinnittymistä.

Toimenpiteet ennen pesua

Patjojen ja tyynyjen päällisiä ei tarvitse irrottaa, vaan ne pestään kokonaisina pehmusteineen päivineen. Sen sijaan venekuomuista ja sprayhoodeista tulee irrottaa alumiiniset tukikaaret ennen pesuun tuontia.

Katso hinnat täältä

 

PESUPALVELUA KOKO MAAHAN: LUE TARKASTI LÄHETYSOHJEET!!!

1. Jos et pääse käymään liikkeessämme, niin lähetä paketti esim. Matkahuollolla PERILLE / OVELLE TOIMITETTUNA osoitteella: Auran Pesupojat Oy, Iso-Heikkiläntie 4, 20200 TURKU

Ovellemme toimitetun paketin lisäkustannus lähettäjälle on esim. Matkahuollon kautta 9,90 €. Tämä on asiakkaalle edullisin vaihtoehto.

VALITKAA MATKAHUOLLON SIVUILLA KOHDASSA LISÄPALVELUT: TOIMITUS OVELLE KLO 8-16, TOIMITUSAIKAA EI SOVITA ERIKSEEN

(ÄLKÄÄ VALITKO: TOIMITUSAIKA SOVITAAN ERIKSEEN, KOSKA SILLOIN PAKETTI MENEE NS. KOTIJAKELUUN KLO 17-21)

Puhelinnumero rahtikirjaan 040-5484149, s-posti info@auranpesupojat.fi

PAKETIN NOUTAMISESTA RAHDINKULJETTAJAN TOIMIPISTEESTÄ VELOITAMME MIN. 30 €.

 

2. LAITA PAKETIN SISÄÄN OMAT YHTEYSTIETOSI, MYÖS SÄHKÖPOSTIOSOITE ja tieto siitä jos haluat kuomuusi tehtävän muutos- tai korjaustoimenpiteitä. Teetämme tarvittavat korjaukset paikallisella venekuomujen valmistajalla.

Venekuomun pesu ja muut venetekstiilien pesu- ja huoltotoimenpiteet kannattaa teettää ajoissa, mieluiten jo syksyllä heti veneilykauden päätyttyä.