Siirry sisältöön

Mattopesu

Mattopesu on hyvä tehdä säännöllisesti, sillä lika pinttyy ajan kuluessa mattoihin yhä kovemmin. Mattopesussa pesumenetelmän valintaan vaikuttavat maton materiaali, rakenne ja likaisuus.

Jos matossa on kiinnitettynä pesuohjelipuke, pestään matto ohjeita noudattaen. Tämän puuttuessa voit kysyä meiltä eri pesumenetelmien sopivuudesta pestävälle matolle. Lisäksi laskemme tuodessasi mattojen pesuhinnan, sekä arvioimme tarvittaessa mahdollisten tahrojen ym. vaikutuksen pesutulokseen.

Meille voit jättää kaikki mattosi pesuun. Pesemme mattotyypistä riippuen useilla eri menetelmillä kuten vesipesussa rumpukoneessa, laakavesipesussa (tasopesu) ja kuivapesussa (kemiallinen pesu).

Laaka- eli tasopesussa pestään mm. itämaiset villa- ja silkkimatot, turkis-, dhurrie-, boucle- ja plyyshimatot. Myös sisal-, naru-, juutti- sekä osa puuvilla- ja räsymatoista vaativat laakapesun.

Keinokuitumaton pesuominaisuus on hyvä koska se kestää hyvin mekaanista harjausta ja pesussa käytettäviä tehokkaita kemikaaleja. Yläolevissa kuvissa erittäin pahasti likaantunut ja tahrainen keinokuitumatto ennen ja jälkeen pesun. Tekstiileihin värjäytyneet tahrat eivät aina lähde pesussa, mutta tässä tapauksessa pesu onnistui erinomaisesti.

 

Osa puuvilla- ja räsymatoista voidaan pestä rumpukoneessa.

 

mattopesu-laakapesu

Mattojen laaka- eli tasopesua tehdään useilla eri laitteilla ja menetelmillä mattotyypistä riippuen. Esim. kuvassa vasemmalla on tasopesussa käytävämatto, joka voidaan pestä runsaalla vedellä. Oikean puoleisessa kuvassa on paksunukkainen keinokuitumatto menossa pesun jälkeen teholinkoukseen, jossa ylimääräinen huuhteluvesi poistuu matosta ennen kuivausta.

 

Mattopesu

Paksunukkaisen keinokuitumaton koneellinen laaka- eli tasopesu.

 

Pestyt ja lingotut matot kuivataan kuivaushuoneissa joko tangoilla tai tasokuivauksessa.

 

Mattojen pesuhinnat löytyvät HINNASTO sivulta. Jos tarvitset kuljetuksen matoillesi, niin soita meille (02) 254 3040 ja tilaa kuljetus! Huom. Kuljetuspalvelu edellyttää, että pakettiauton saa pysäköityä noutopaikan välittömään läheisyyteen siten, että matot on helposti nostettavissa autoon.