Venekuomun pesu ja kyllästys

Venekuomujen pesu on kuulunut pesupalveluihimme jo vuodesta 1993 lähtien, jolloin aloitimme kehittämään erikoispesuohjelmia veneilijöiden tarpeisiin.

Kuomujen ulkopinnalle kertyvän lian lisäksi syntyy niiden sisäpinnalle kosteissa olosuhteissa helposti homepilkkuja. Niistä päästää hyvin eroon tehokkaassa homeenpoistokäsittelyssä. Pesumme sisältää homeenpoiston lisäksi kyllästyskäsittelyn, jolla kuomu saadaan uudelleen vesitiiviiksi. Jos kuomun ompeleet ovat haurastuneet, ne saattavat aueta pesussa. Siksi korjaustoimenpiteet onkin hyvä tehdä vasta pesun jälkeen.

Venekuomukangas ei ole täysin vedenpitävä ilman kyllästettä (lukuun ottamatta muovipintaisia kuomuja).  Kyllästyskäsittelyllä muodostetaan kankaan pintaan kalvo, jota vesi ei läpäise. Jos kangas ei ole hyvin pingottettuna, vaan siihen muodostuu pussi johon vesi kerääntyy, niin kuomu alkaa yleensä vuotaa sellaisesta kohdasta. Huolellisesti tehdystä venekuomun kyllästyskäsittelystä huolimatta voi venekuomu joskus alkaa vuotamaan. Tämä ongelma ratkeaa useimmiten lisäämällä kyllästettä vuotokohtaan. Varsinkin kovien rankkasateiden jälkeen kannattaa aina käydä veneellä tarkastamassa, että kaikki on kunnossa.


 

                      

Parhaimmillaan pahasti homeinen kuomu puhdistuu lähes uudenveroiseksi. Lopputulokseen vaikuttaa mm. kuomussa käytetty kangasmateriaali. Kokemuksemme mukaan vanhanaikainen paksu markiisikangas on paras kuomukangas sekä pesu- että vedenpitävyysominaisuuksiltaan.


Veneen mattojen pesu

Pääsääntöisesti veneissä käytettävät verhoilumateriaalit ja matot ovat erittäin korkealuokkaisia ja useimmiten helppohoitoisia. Aika-ajoin ne on kuitenkin syytä puhdistaa perusteellisesti. Pesun lisäksi teemme myös haluttaessa lianhyljintäkäsittelyn, mikä vähentää lian kiinnittymistä.

Toimenpiteet ennen pesua

Patjojen ja tyynyjen päällisiä ei tarvitse irrottaa, vaan ne pestään kokonaisina pehmusteineen päivineen. Sen sijaan venekuomuista ja sprayhoodeista tulee irrottaa alumiiniset tukikaaret ennen pesuun tuontia.


Pesupalvelua koko maahan

Jos et pääse käymään liikkeessämme 1) lähetä tuotteet pesuun MATKAHUOLLOLLA ja merkitse määräpaikaksi Turun Matkahuolto, noudamme paketin veloituksetta sieltä. (Huom. postipaketit vain perille kannettuna, emme hae postipaketteja Turun ydinkeskustassa sijaitsevasta Postista, koska isojen pakettien noutaminen sieltä on erittäin hankalaa)

2) Laita paketin sisään omat yhteystietosi, ja tiedon siitä jos haluat kuomuusi tehtävän muutos- tai korjaustoimenpiteitä. Teetämme tarvittavat korjaukset paikallisella venekuomujen valmistajalla. Venekuomun pesu ja muut venetekstiilien pesu- ja huoltotoimenpiteet kannattaa teettää ajoissa, mieluiten jo syksyllä heti veneilykauden päätyttyä.

3) Ilmoita sähköpostiste että olet lähettänyt meille paketin, niin tiedämme, että sellainen on tulossa.Auran Pesupojat

Iso-Heikkiläntie 4, 20200 TURKU

PUH (02) 2543040

Sähköposti: info@auranpesupojat.fi