Venekuomun pesu ja kyllästys

Venekuomujen pesu on kuulunut pesupalveluihimme jo vuodesta 1993 lähtien, jolloin aloitimme kehittämään erikoispesuohjelmia veneilijöiden tarpeisiin.

Kuomujen ulkopinnalle kertyvän lian lisäksi syntyy niiden sisäpinnalle kosteissa olosuhteissa helposti homepilkkuja. Niistä päästää hyvin eroon tehokkaassa homeenpoistokäsittelyssä. Pesumme sisältää homeenpoiston lisäksi kyllästyskäsittelyn, jolla kuomu saadaan uudelleen vesitiiviiksi. Jos kuomun ompeleet ovat haurastuneet, ne saattavat aueta pesussa. Siksi korjaustoimenpiteet onkin hyvä tehdä vasta pesun jälkeen.

Venekuomukangas ei ole täysin vedenpitävä ilman kyllästettä (lukuun ottamatta muovipintaisia kuomuja).  Kyllästyskäsittelyllä muodostetaan kankaan pintaan kalvo, jota vesi ei läpäise. Jos kangas ei ole hyvin pingottettuna, vaan siihen muodostuu pussi johon vesi kerääntyy, niin kuomu alkaa yleensä vuotaa sellaisesta kohdasta. Huolellisesti tehdystä venekuomun kyllästyskäsittelystä huolimatta voi venekuomu joskus alkaa vuotamaan. Tämä ongelma ratkeaa useimmiten lisäämällä kyllästettä vuotokohtaan. Varsinkin kovien rankkasateiden jälkeen kannattaa aina käydä veneellä tarkastamassa, että kaikki on kunnossa.


 

                      

Parhaimmillaan pahasti homeinen kuomu puhdistuu lähes uudenveroiseksi. Lopputulokseen vaikuttaa mm. kuomussa käytetty kangasmateriaali. Kokemuksemme mukaan vanhanaikainen paksu markiisikangas on paras kuomukangas sekä pesu- että vedenpitävyysominaisuuksiltaan.


Veneen mattojen ja patjojen pesu

Pääsääntöisesti veneissä käytettävät verhoilumateriaalit ja matot ovat erittäin korkealuokkaisia ja useimmiten helppohoitoisia. Aika-ajoin ne on kuitenkin syytä puhdistaa perusteellisesti. Pesun lisäksi teemme myös haluttaessa lianhyljintäkäsittelyn, mikä vähentää lian kiinnittymistä.

Toimenpiteet ennen pesua

Patjojen ja tyynyjen päällisiä ei tarvitse irrottaa, vaan ne pestään kokonaisina pehmusteineen päivineen. Sen sijaan venekuomuista ja sprayhoodeista tulee irrottaa alumiiniset tukikaaret ennen pesuun tuontia.

 

PESUPALVELUA KOKO MAAHAN: LUE TARKASTI LÄHETYSOHJEET!!!

 

1) Jos et pääse käymään liikkeessämme, niin lähetä paketti esim. matkahuollolla PERILLE / OVELLE TOIMITETTUNA osoitteella:

Auran Pesupojat Oy, Iso-Heikkiläntie 4, 20200 TURKU                                                                                                        

puhelinnumero rahtikirjaan 040-5484149, s-posti info@auranpesupojat.fi

Ovellemme toimitetun paketin lisäkustannus lähettäjälle on esim. matkahuollon kautta 9,90 €. Tämä on asiakkaalle edullisin vaihtoehto. PAKETIN NOUTAMISESTA RAHDINKULJETTAJAN TOIMIPISTEESTÄ VELOITAMME MIN. 30 €.

 

2) LAITA PAKETIN SISÄÄN OMAT YHTEYSTIETOSI, MYÖS SÄHKÖPOSTIOSOITE, ja tieto siitä jos haluat kuomuusi tehtävän muutos- tai korjaustoimenpiteitä. Teetämme tarvittavat korjaukset paikallisella venekuomujen valmistajalla.

Venekuomun pesu ja muut venetekstiilien pesu- ja huoltotoimenpiteet kannattaa teettää ajoissa, mieluiten jo syksyllä heti veneilykauden päätyttyä.

 Auran Pesupojat

Iso-Heikkiläntie 4, 20200 TURKU

PUH (02) 2543040

Sähköposti: info@auranpesupojat.fi