Mattopesu

Mattoja on hyvä pesettää säännöllisesti, sillä lika pinttyy ajan kuluessa mattoihin yhä kovemmin. Mattopesussa pesumenetelmän valintaan vaikuttavat maton materiaali, rakenne ja likaisuus.

Jos matossa on kiinnitettynä pesuohjelipuke, pestään matto ohjeita noudattaen. Tämän puuttuessa voit kysyä meiltä eri pesumenetelmien sopivuudesta pestävälle matolle. Lisäksi laskemme tuodessasi mattojen pesuhinnan, sekä arvioimme tarvittaessa mahdollisten tahrojen ym. vaikutuksen pesutulokseen.

Meille voit jättää kaikki mattosi pesuun. Pesemme mattotyypistä riippuen useilla eri menetelmillä kuten vesipesussa rumpukoneessa, laakavesipesussa (tasopesu), kuivapesussa ja kemiallisessa pesussa.


Laaka- eli tasopesussa pestään mm. itämaiset villa- ja silkkimatot, turkis-, dhurrie-, boucle- ja plyyshimatot. Myös sisal-, naru-, juutti- sekä tientyntyyppiset puuvilla ja räsymatot vaativat laakapesun.


Osa puuvilla- ja räsymatoista voidaan pestä rumpukoneessa.

          

Mattojen laaka- eli tasopesua tehdään useilla eri laitteilla ja menetelmillä mattotyypistä riippuen. Esim. kuvassa vasemmalla on pesussa kumipohjainen kiinteistömatto, joka kestää hyvin tehokkaita pesuaineita ja kovaa mekaanista harjausta. Oikean puoleisessa kuvassa on paksunukkainen keinokuitumatto menossa pesun jälkeen teholinkoukseen, jossa ylimääräinen huuhteluvesi poistuu matosta ennen kuivausta.                   

Paksunukkaisen keinokuitumaton koneellinen tasopesu.

Pestyt ja lingotut matot kuivataan kuivaushuoneissa joko tangoilla tai tasokuivauksessa.

Mattojen pesuhinnat löytyvät HINNASTO sivulta. Jos tarvitset kuljetuksen matoillesi, niin soita meille (02) 254 3040 ja tilaa kuljetus!
Auran Pesupojat

Iso-Heikkiläntie 4, 20200 TURKU

PUH (02) 2543040

Sähköposti: info@auranpesupojat.fi